Aparatele de fotografiat ultra-sensibile au confirmat faptul că pe parcursul zilei corpurile noastre emit cantități mici de lumină, care sunt prea slabe pentru ca ochiul uman să le detecteze.
Fotografiile uimitoare ale unor corpuri umane „luminoase” au fost publicate de către oamenii de știință japonezi, care au capturat primele imagini făcute vreodată „bioluminiscenței” umane.
Cu toate că este în general cunoscut de mai mulți ani faptul că toate ființele vii produc o cantitate mică de lumină, ca rezultat al reacțiilor chimice din interiorul celulelor lor, aceasta este prima dată când lumina produsă de către om a fost capturată de un aparat de fotografiat.
_____________________________________________________________________
AlchimieInterna(NEIDAN) INCEPATORI 14 17 Apr 2016
AlchimieInterna(NEIDAN) INTERMEDIAR 14 24 Apr 2016
_____________________________________________________________________
În relatarea publicată în revista on-line PLoS ONE, cercetătorii descriu modul în care voluntarii au reușit să folosească capacitățile tehnicilor imagistice superioare ale camerelor ultra-sensibile, pe o perioadă de câteva zile. Rezultatele lor demonstrează proprietatea cantității de lumină emisă de a varia pe parcursul unui ciclu de 24 de ore, în timpul căruia ajunge la cel mai înalt grad în ultimele ore ale după-amiezii și este cea mai scăzută noaptea târziu, și că zonele cele mai luminoase sunt obrajii, fruntea și gâtul.
În mod ciudat, s-a constatat că zonele care au produs cea mai strălucitoare lumină nu au corespuns cu cele mai luminoase zone de pe imaginile termice ale corpurilor voluntarilor.
Bioluminescența este un efect secundar al reacțiilor metabolice care se desfășoară în organismul tuturor creaturilor, rezultatul unor reacții dintre radicalii liberi foarte reactivi produși de respirația celulelor și lipidele și proteinele care se deplasează liber.
Sursa: The Guardian