≡ Menu

Felul în care respiri ar putea să-ți afecteze emoțiile

respiratieDa, ai respirat greșit până acum.

Este literalmente cel mai plictisitor lucru pe care îl faci în fiecare zi. Și, slavă Domnului – dacă respirația nu ar fi complet automată, am fi cu toții morți.

Dar, dacă ești la fel ca toată lumea, inspirația și expirația par să fie în mod inexplicabil legate de starea de spirit.

Când suntem stresați, avem tendința de a înghiți rapid aerul, superficial, și de a expira repede. Când suntem relaxați, pe de altă parte, respirăm profund și ușor, înainte de a da drumul aerului încet.

Studiile sugerează că nu este o premieră faptul că oamenii au observat existența unei legături între starea lor emoțională și respirație.

_____________________________________________________________________

SEMINAR DE ALCHIMIE INTERNA – NEIDAN

______________________________________________________________________

În timp ce respirație rapidă poate fi de multe ori un simptom al stresului sau anxietății, cercetările arată că un bun control al respirației poate, de asemenea, influența modul în care ne simțim.

„Inspirația conștientă, adâncă, lentă, de exemplu, poate sa ne liniștească mintea, convingând-o că se află deja într-o stare de relaxare”, scrie Dr. Martin Paulus, profesor de psihiatrie la Universitatea din California din San Diego, într-un articol din 2013 în ziarul Depresie și anxietate.

Din nefericire, mulți dintre noi suntem obișnuiți să respirăm într-un mod care tinde să ne fie dăunător.

_____________________________________________________________________

SEMINAR DE ALCHIMIE INTERNA – NEIDAN

______________________________________________________________________

Un studiu randomizat, publicat în 2012, efectuat asupra a 46 de subiecți de sex masculin și feminin, muzicieni, care au fost instruiți scurt în legătură cu respirația profundă și biofeedback-ul, a constatat că o singură sesiune de 30 de minute de respirație lentă (cu sau fără componenta biofeedback) a ajutat la reducerea simptomelor de anxietate înainte de spectacol, mai ales la muzicienii care au spus că aveau tendința de a deveni foarte nerăbdători.

Beneficiile pot fi extinse la persoanele cu anxietate severă, de asemenea. Autorii unui mic studiu din 2014 asupra unor veterani de sex masculin cu PTSD au descoperit că cei care petrec trei ore în fiecare zi în cadrul unui program de meditație bazate pe respirație timp de o săptămână, au experimentat diminuarea simptomelor de PTSD și anxietate.

Sursa: ScienceAlert

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment