≡ Menu

Doar 8 săptămâni de meditație îți pot schimba creierul în bine

meditatie-creier
Nu este nevoie să practicați meditația ani de zile la rând pentru vă bucura de toate beneficiile acesteia.

De ani de zile, mulți antreprenori au lăudat necontenit beneficiile meditației, pretinzând că aceasta le oferă multiple beneficii, de la o gândire mai limpede până la îmbunătățirea procesului de luare a deciziilor. Deci, de ce nu ați început deja să meditați?

Vi se pare că este greu să începeți? Dacă ăsta este motivul, știința vă contrazice. Dacă credeți că sunteți prea ocupat pentru practicarea meditației, ne pare rău, nici argumentul ăsta nu va fi luat în considerare.

Și, bineînțeles că unii consideră că e prea mare deranjul. Poate că aveți impresia că este nevoie de ani de practică disciplinată pentru a începe să observați rezultate reale.

Dacă acestea sunt principalele probleme, cele mai recente cercetări ar trebui să vă liniștească. Conform unei noi meta-analize a tuturor studiilor existente cu privire la acest subiect, pur și simplu meditația are efecte profunde, fizice asupra creierului în doar opt săptămâni de la începerea practicii.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Vom avea un creier mai performant în doar două luni de zile de practică?

Noua analiză, publicată recent în Brain and Cognition și evidențiată pe blog-ul British Psychological Society Research Digest, a examinat rezultatele a 30 de studii anterioare care au folosit scanurile MRI ale creierului pentru a măsura  cauzele fizice ale schimbărilor produse de meditație creierului.

Pentru cei care caută dovezi științifice legate de Neuroștiință, iată ce au descoperit cercetătorii:

Modificările cerebrale asociate meditației, mai precis modificările nivelurilor de activitate și volumul de conectivitate, au fost raportate în cortexul prefrontal (o regiune asociată cu procesul de luare a deciziilor conștient, reglarea emoțională și alte funcții), insular (care reprezintă stările interne ale corpului, printre altele), cortexul cingular (implicat în luarea deciziilor), hipocampul (memorie) și amigdala (emoție).

Toate acestea sunt fascinante. Dar care dintre aceste modificări se traduc în termeni de schimbări vizibile în ceea ce  privește performanța creierului?

Bazat pe ceea ce se cunoaște despre funcția acestor regiuni ale creierului, echipa [autorul principal Rinske] Gotink a declarat că aceste modificări par să fie în concordanță cu ideea că meditația ajută creierul să echilibreze emoțiile.

Deși interpretarea exactă a oricărei modificări speciale a creierului este întotdeauna deschisă spre dezbatere științifică, aceste rezultate sugerează cu tărie că doar două luni de meditație sunt suficiente pentru regulariza creierul în moduri care ar putea încuraja o mai mare concentrare, control emoțional sporit, și luare a unor deciziilor bine gândite.

Sursa: IncCom

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment