O rochie de mireasă roșie, voal de mireasă de satin, prăjituri cu dragoni și păsări phoenix, pocnitori care explodează în aer – toate aceste elemente sunt utilizate la nunțile tradiționale chineze pentru conotațiile de „fericit” și „de bun augur”. În plus, onorarea Cerului și Pământului, în fața altarului de familie este, de asemenea, un element major care marchează un început bun al căsătoriei. Este interesant de știut povestea legendară care se află în spatele acestui obicei distinctiv.
Legenda chineză spune că, atunci când Nyuwa început crearea omului, ea plămădit o figură masculină din lut galben. Acest om trăia o viață confortabilă și fără griji, dar se simțea singur, deoarece nu exista nimeni care să îi țină companie. El a cerut Zeului Lunii (legendarul pețitor chinez) să îi găsească un prieten potrivit pentru el.
La cererea Domnului Lunii, Nyuwa creat o figură feminină care să poată fi un companion potrivit omului. Când s-au căsătorit, Zeul Lunii a venit la ceremonie împreună cu doi bătrâni cu părul și cu barba albe și le-a spus tinerilor căsătoriți: „Aceștia sunt Zeul Cerului și al Pământului, care vă vor guverna viața. Ar trebui să vă închinați lor de trei ori pentru a le arăta recunoștința voastră.” De atunci, obiceiul de „onorare a Cerului și Pământului”, la ceremonia de nuntă a fost transmis din generație în generație.
Locul ales de obicei pentru îndeplinirea ritualului este în fața camerei de nuntă, unde se află plasat o masă care simbolizează un altar pe care sunt depuse tablete memoriale pentru cele două zeități.
Totuși, în prezent, în loc de închinarea către Cer și Pământ, tinerii căsătoriți aleg să realizeze ritualul în fața părinților lor.
Sursa: Chinese Time School