≡ Menu

De ce mor oamenii? Care este esența alchimiei daoiste? Xing și Ming. Fuziunea XING – sufletul, cu energia – MING. – partea a-II-a

În cazul în care un practician nu reușește să ajungă la măiestrie, la moartea sa, ca toate sufletele moarte, va merge într-o  lume mai rea (iad – în terminologia creștină). După moarte amintirile de viață ale unui om obișnuit nu se păstrează, dar cele ale unei persoane care a atins perfecțiunea în YINSHEN, vor fi păstrate. Totuși, acesta nu poate face nimic cu ele și nici nu poate fi renăscut ca ființă umană. Profesorul pentru el poate fi doar un alt spirit Yin, adică o altă ființă din lumile inferioare. Lumile superioare sunt închise pentru YINSHEN.

Xing și Ming sunt părți separate ale Unității primordiale. Dacă Xing este partea Yin, atunci Ming reprezintă partea Yang. Spiritul YIN (de exemplu, Xing) este inert și nu are nici o energie și de aceea el nu se poate ridica către lumile superioare. Are nevoie de energie în mod similar în care o rachetă are nevoie de combustibil pentru decolare. Folosirea exclusivă a meditației și orice metode legate de Xing schimbă doar caracteristicile Yin, dar nu produc vreo schimbare calitativă a acestui tip de energie. Tradiția antică daoistă utilizează energia Ming pentru fuziune cu Xing. Astfel, aceste două energii se transformă într-un spirit Yang, de asemenea, numit fetus Tao, care are potențial real și se poate deplasa către lumile superioare. Așadar, fuziunea energiei Ming cu cea a sufletului – Xing – este esența alchimiei.

Modul de perfecționare al Xing se poate înțelege din cărți, dar tehnicile de perfecționare ale Ming se pot obține doar prin preceptele orale ale unui profesor. Și întrebarea importantă este: De ce se întâmplă asta? Datorită faptului că secretul Ming este secretul vieții și al morții! În efectuarea practicii Ming persoana încalcă o lege naturală (amintiți-vă cuvintele preferate ale daoiștilor – „învață de la natură”). Această lege stabilește că o persoană obișnuită poate să se nască, să crească, să lase sau nu progenituri și/ sau acțiuni în urma sa, și apoi să îmbătrânească și să moară. Să ne reamintim expresia daoistă: „Destinul meu (MING!) este în mine, nu vine de la cer!” Aceasta presupune faptul că daoistul nu urmează „natura”, ci încearcă să o depășească, să se întoarcă împotriva ei.

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Metoda predată de către un profesor nu este atât de complicată, astfel încât toată lumea își poate schimba destinul – Ming. Nu este nevoie de o moralitate specială, este suficientă doar munca și persistența. Un om obișnuit, chiar talentat, nu are suficient timp pentru a face prea mult din ceea ce își propune – fie că este bine sau rău. În copilărie și tinerețe are de-a face cu o mulțime de comportamente inconștiente, automate. La maturitate, când abia a început să își simtă puterea, apar imediat bolile și declinul. Atunci când o persoană ajunge la partea superioară a înțelegerii sensului vieții, ironia sorții face ca acela să nu mai aibă puterea de a face efectiv ceva în acel sens.

Așa cum bine spunea Zhang Boduan: „Viața umană se aseamănă cu o bulă de săpun, ieri ți s-a părut că ești călare pe un cal, iar acum cadavrul tău se află în sicriu, cufundat într-un vis de moarte”. „Amintiți-vă de moarte” – este unul dintre principiile acestei tradiții străvechi. În prezent avem posibilitatea de a ne modifica destinul și de a ne prelungi viața. Ce înseamnă acest lucru pentru omenire? Este posibil fără responsabilitate?

Sursa: All-Dao

***

De ce mor oamenii? Care este esența alchimiei daoiste? Xing și Ming. Fuziunea XING – sufletul, cu energia – MING. – partea I

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 1 comment… add one }

Leave a Comment