≡ Menu

Ce dezvăluie genetica despre medicina tradițională chineză

genetica-si-tcm-daoism-roPremiul Nobel 2015 pentru Fiziologie și Medicină, a fost acordat unei cercetătoare din China, Youyou Tu, pentru dezvoltarea unui tratament eficient împotriva malariei derivat din Artemisia, sau pelin, un remediu larg utilizat în practica antica a medicinei chineze. Acesta a arătat latura pozitivă rezultată din combinarea mai multor metode științifice recente cu remediile specifice medicinei tradiționale.

În practica obișnuită a metodelor antice de vindecare, medicina modernă se întâlnește cu medicina tradițională chineză, și procedeele includ utilizarea acupuncturii și a amestecurilor de complexe de plante, al căror istoric de utilizare ajunge la mii de ani. De-a lungul ultimelor decenii, aceste practici au devenit populare în Occident, în special în Statele Unite și Europa. Instituții medicale, cum ar fi programele complementare și alternative de sănătate de la Universitatea din New Hampshire, studiază astăzi modul în care aceste preparate din plante funcționează și care sunt beneficiile pe care le-ar putea oferi pacienților.

Remediile TCM pot modifica genele

==========================

Curs Săptămânal
Qi Gong și Meditație
în fiecare joi, 18:00

ÎNSCRIE-TE AICI

==========================

Poate medicina chineză avea un impact serios asupra genomului uman? O varietate de răspunsuri individuale la aceste terapii pot fi explicate prin influențe epigenetice asupra expresiei genelor.

• O echipa de cercetători coreeni au descoperit la șoareci, că dacă stimulează un punct de acupunctură specific asociat cu neurostimularea și boala Parkinson pot schimba nivelurile de exprimare a 799 de gene. Aceste gene ar putea deveni biomarkeri care indică schimbări în activitatea neuronală și, eventual, permit alegerea unor tratamente pentru boală.

• Un grup de oameni de știință din China a constatat modificări ale ARNm și ale expresiei proteinei din țesutul pulmonar al șoarecilor după stimularea a trei acupuncte cu ace de acupunctură. Aceste modificări de expresie par să afecteze reglarea biosintezei macromoleculare, transportul și metabolismul, a raportat echipa de cercetători.

• O echipă de medici din Taiwan a analizat 3.294 de plante medicinale și alți compuși utilizați în TCM și a constatat că 36 la sută dintre aceștia acționau prin enzime de modificare a histonelor, dintre care o treime promovau condensarea cromatinei, care compactează cromozomii și influențează repararea ADN-ului și expresia genelor.

Natural nu înseamnă inofensiv

Nu toate medicamentele traditionale sunt benefice, totuși. De fapt, orice medic sau un specialist responsabil va avertiza ca tratamentele pe bază de plante pot fi periculoase.

Acidul aristolohic, care face parte din mai multe preparate traditionale chineze pentru crampe menstruale, pierderea în greutate, și (uneori) reumatism, a fost de asemenea asociat cu insuficientța renală și cancerul de tract urinar, după rapoartele a două studii.

În plus, preparatele tradiționale chineze pot conține metale grele și toxine din plante. Au fost raportate cazuri de reacții adverse, inclusiv unele decese. Aceste preparate nu sunt reglementate în SUA sau Europa ca medicamente, dar pot avea acțiuni puternice, prin ele însele și interacțiuni la fel de puternice, cu alte medicamente prescrise în mod obișnuit.

Sursa: GenelticLiteracyProject

Facebook Comments

ddj2__.png

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment